banner

José Al

José Al (1968) is geboren en getogen in Zaandam, zij is getrouwd en heeft twee volwassen kinderen die hun vleugels al uitgeslagen hebben. Haar werk als psychotraumahulpverlener, onderzoeker, docent en auteur is haar passie. In de prille beginjaren van haar loopbaan begeleidt José vanuit de G.G.Z. met plezier en enthousiasme mensen met persoonlijkheidsproblematiek en psychotrauma. Werkend vanuit het rehabilitatiemodel als inspiratiebron, steeds opnieuw de focus brengen naar de mogelijkheden in plaats van vastlopen op de moeilijkheden zonder voorbij te gaan aan de pijn die iemand in zijn problemen kan ervaren. Deze mensvisie vormt de basis van haar verdere werk.

Aan hoe zij zelf in haar persoonlijke – en professionele ontwikkeling is verschoven van een deskundige die ook de meerwaarde ziet van haar ervaringsdeskundigheid. Hoe de natuurlijke mix van deze twee in vijfentwintig jaar werkervaring gezorgd hebben voor een stevige visie op vroegkinderlijk trauma en de diepgaande gevolgen op volwassen leeftijd. Hoe de trauma's te verweven in het inmiddels volwassen leven.

Waardoor er als vanzelf een verschuiving heeft plaatsgevonden van het geven van individuele psychotraumatherapie, naar samenkomsten in groepsverband. En hoezeer zij de helende en helpende kracht van de groep is gaan omarmen. Het behandelen en samen met de groep bewandelen van het hobbelige pad van vroegkinderlijk trauma kent veel overeenkomsten met het opgroeiende kind in een veilige en beschermende maar ook voldoende prikkelende setting.