banner

Levend boek lezing

Met deze intense interactieve lezing is José de reisleider en tolk in de diepe gelaagdheid van de verborgen en vermeden wegen richting vroegkinderlijke traumatisering. De levendige samenkomst duurt drie uur inclusief pauzetijd en nabespreking.

In deze levend boek lezing brengt zij haar boek 'Het bevuilde nest' over transgenerationeel- en vroegkinderlijke traumatisering tot leven. Het gaat over het ontstaan van een 'sluipend' trauma dat - onbewust en vaak onbedoeld - als een onzichtbaar maar voelbaar estafettestokje van generatie op generatie doorgegeven wordt. Dan hebben we het over transgenerationeel trauma en de latere effecten van chronische vroegkinderlijke traumatisering met alle diepgaande dagelijkse gevolgen van dien. Van de zwangerschap tot de geboorte en van het kind tot de jong volwassene. Tot en met de volwassene die door onvoldoende verwerkte pijnsporen het getraumatiseerde kinddeel dagelijks met zich meedraagt.

Voor wie is de lezing? Voor iedereen met interesse, want dit onderwerp gaat ons allemaal aan! Ook al beseffen we dat vaak niet. Met deze brede uitnodiging, een open hart en een lage drempel komt er een dwarsdoorsnede van onze maatschappij samen in de lezing. Met een diepgaand sociaal- en maatschappelijk probleem als deze is dat juist de bedoeling. Iedereen is van betekenis! Want de grootste groep zijn nog altijd de stille getuigen van vormen van grensoverschrijdend gedrag, vormen van verwaarlozing en nalatigheid omhuld door een gevoel van onveiligheid. Dus kom vooral!

Wat kun je van deze samenkomst verwachten? Het spreekt letterlijk en figuurlijk tot de verbeelding, ondersteund door het veelvuldig gebruik van haar persoonlijk ontwikkelde methode Beeldta-AL. Het is een levendige mix tussen psycho educatie, ondersteund door het delen van haar jarenlange praktijkervaring en onderzoeksresultaten. In combinatie met vijfenvijftig jaar levenservaring als ervaringsdeskundige, begrijpt José van binnenuit wat het opgroeien, leven en doorleven van vroegkinderlijke trauma kan betekenen. Binnen de samenkomst ligt het accent op zelfreflectie om de traumasensitiviteit te vergroten. José is een "Open boek" en het waardevolle van een “Levend boek” is dat je aan het einde van de samenkomst direct je vragen kunt stellen en antwoord krijgt.

Wat ontvang je met deze samenkomst? Naast een verrijking van je kennis, kunde en ervaring, koffie, thee, mintjes en koekjes ontvangt iedereen na afloop de vijfde druk van 'Het bevuilde nest' over vroegkinderlijk trauma, de dichtbundel 'Stille tranen' over de eenzaamheid rond de rauwe rouw van een kindertijd die er niet is geweest, twee poëzieboekenleggers, een set Fine Art poëziekaarten in A5 en in A6 formaat en een poëziedoosje vol symbolische Lichtpuntjes.