banner

Tweedaagse

Deze dagen gaan verder en dieper richting het verhelderen en herkennen van de verbanden tussen 'toen en nu'. De echo’s uit het verleden worden verder uitgediept. Zowel de psychische-, lichamelijke-, biologische- en emotionele de gevolgen. Maar ook hoe onze menselijke psyche en emoties werken bij een transgenerationeel trauma wat sluipenderwijs ontstaat. Waar haalt het verleden het heden (onbewust) in bij jou? Waar 'overkom jij jezelf' door de biologische gevolgen van een verstoorde hechting?

Spanningsvol opgroeien in gevoel van onveiligheid gaat in eerste instantie om het kind, maar kinderen groeien op en zijn op een gegeven moment volwassen. Veel van deze volwassenen lopen rond met onvoldoende verwerkte gevolgen van vroegkinderlijk trauma. Ons autonome zenuwstelsel in vechten, vluchten, bevriezen maar ook het verslappen en verzoenen wordt in beeldende psycho educatie helder gemaakt. Zo ook het overleversgedrag dat daaruit voort kan vloeien. Waarom is 'kiezen en voor jezelf staan' zo moeilijk? Wat hebben een burn-out en een stressvolle jeugd met elkaar te maken? Deze verdiepende vragen staan deze ervaringsgerichte tweedaagse centraal wanneer we samen ‘de weg naar binnen’ gaan.

Data:

Maandag en dinsdag 8&9 augustus, VOL

Dinsdag en woensdag 6&7 september, VOL

Maandag en dinsdag 10&11 oktober, VOL

Maandag en dinsdag 17&18 oktober, VOL

Maandag en dinsdag 7&8 november, VOL

Maandag en dinsdag 12&13 december, VOL

Wachtlijst: is er een datum vol waar jij had willen komen; plaats je dan vooral op de wachtlijst? Er valt wel eens iemand af en dan kan ik je direct informeren als er een plek vrij gekomen is!

Tijdsduur samenkomst? Van 10.00 tot 15.00 uur.

Groepsgrootte? Een klein veilig groepje van zes personen.

Voor wie? Voor zorgprofessionals en/of lotgenoten.Voor iedereen die spanningsvol is opgegroeid, in gevoel van afwijzing. Doordat de ouders psychisch- en emotioneel niet werkelijk beschikbaar en bereikbaar waren. Of juist te nadrukkelijk sturend en manipulatief aanwezig. Met een verstoorde hechting, eenzaamheid, gevoel van leegte en isolement, verwarring en onzekerheid als gevolg. Tezamen met medisch onverklaarbare lichamelijke klachten. Of je ben aan de zijlijn stille getuige geweest van onveilige en spanningsvolle situaties. Het kan zijn dat je hier zelf in opgegroeid bent als lotgenoot, maar jouw insteek kan ook zijn dat je het als zorgprofessional op diepere lagen (nog) beter wilt leren invoelen en begrijpen. Zie voor een uitgebreidere beschrijving op de website onder ‘Voor wie?’

Geef jij je op als lotgenoot? Vanuit voorzorg & zorgvuldigheid ontvangt iedere deelnemer die zich opgeeft als lotgenoot van tevoren per mail een aantal vragen om voor jezelf je draaglast & draagkracht af te wegen. Dan kun je na het beantwoorden van de vragen alsnog beslissen of de themadag in een groep voor jou (op dit moment) wel de juiste weg is. Wat ook veel gebeurt is dat de themadagen gevolgd worden náást de individuele therapie die iemand elders al volgt, dit blijkt een waardevolle aanvulling op elkaar te zijn.

Opgave of vragen info@dewegnaarbinnen.nl

Kosten? Deze tweedaagse komt op € 100,00 inclusief koffie & thee & koek

Gouden regel: Je deelt alleen wat jij wilt delen, je hóeft sowieso niets te delen! De regie ligt altijd bij jou.

'De weg naar binnen' is een non-profit praktijk zonder winstoogmerk, om de drempel van toegankelijkheid zo laag als mogelijk te houden. Alle inkomsten vloeien terug naar de missie.