banner

Boek de dichter

Uit ervaring weet José dat mensen door de ingetogen sfeer van haar poëzievoordracht worden aangeraakt. De verstillende en rustgevende werking van de woorden die gedragen worden door de vorm, klank, ritme en stiltes heeft een bijzondere zeggingskracht.

In een vol dagprogramma met sprekers rondom het brede, diepe en wat zwaardere thema van verschillende vormen en kleuren van onveiligheid, daar blijkt de poëziekunst en spoken word van José en haar manier van voordragen zeer geschikt als tussentijdse momenten van bezinning en inspiratie tijdens de bijeenkomst.

De poëzievoordracht kan naar wens en in overleg uitgebreid worden en een natuurlijk verloop hebben naar een korte lezing. De gedichten en spoken word van José kennen door haar ervaringsdeskundiheid een verborgen gelaagdheid zoals in het gemaskeerde leed wat kindermishandeling en verwaarlozing heet. De grondtoon van de korte lezing zijn de gevolgen van kindermishandeling zoals eenzaam zijn bij de ander en je-zelf, door het rouwen om een kindertijd die er niet is geweest.

Je bent ook wat je hebt verloren en een gevoel van verlies gaat eigenlijk nooit helemaal over. Elk verlies heeft z’n eigen kleur, vorm, klank en stiltes en in dit korte verhaal neemt José je mee met een perspectiefvol slotakkoord.

'De weg naar binnen' is een non-profit praktijk zonder winstoogmerk, om de drempel van toegankelijkheid zo laag als mogelijk te houden. Alle inkomsten vloeien terug naar de missie.