- Tel: 06 25 28 47 39
- E-mail: info@dewegnaarbinnen.nl
José Al
Het adagium van José is: 'Vele harten maken licht werk, want alleen samen kunnen we werkelijk het verschil maken!'
José Al (1968) is geboren en getogen in Zaandam. Haar werk als psychotraumahulpverlener, docent, onderzoeker, auteur, dichter en spreker is haar passie. In de prille beginjaren van haar loopbaan begeleidt José vanuit de G.G.Z. met plezier en enthousiasme mensen met persoonlijkheidsproblematiek en psychotrauma. Werkend vanuit het rehabilitatiemodel als inspiratiebron, steeds opnieuw de focus brengen naar de mogelijkheden in plaats van vastlopen op de moeilijkheden zonder voorbij te gaan aan de pijn die iemand in zijn problemen kan ervaren. Deze gelijkwaardige en veerkrachtige mensvisie vormt de basis van haar verdere werk.
Aan hoe zij zelf in haar persoonlijke – en professionele ontwikkeling is verschoven van een deskundige en onderzoeker die ook de meerwaarde ziet van haar ervaringsdeskundigheid. Hoe de natuurlijke mix van deze twee in ruim vijfentwintig jaar werkervaring gezorgd hebben voor een stevige visie op de late effecten van chronische vroegkinderlijke traumatisering en daarmee de diepgaande gevolgen op volwassen leeftijd en hoe de trauma's te verweven in het inmiddels volwassen leven.
De ervaringsdeskundigheid van José blijkt in haar oorspronkelijke kwetsbaarheid uiteindelijk een krachtig en stabiel fundament te zijn binnen haar werk, missie en leven. Waardoor zij zich zowel met zorgprofessionals als lotgenoten goed kan verbinden en er snel vertrouwen ontstaat wat haar werk ten goede komt. Als in een natuurlijk verloop heeft er in de loop der jaren als vanzelf een persoonlijke- en professionele verschuiving plaatsgevonden van het geven van individuele psychotraumatherapie en groepstherapie naar het geven van trainingen en themadagen als deskundigheidsbevordering aan professionals. Juist om zoveel als mogelijk mensen te kunnen bereiken richting een traumasensitieve samenleving!
José wil haar jarenlange ervaring met getraumatiseerde mensen die moeilijk tot geen woorden vinden voor het ongrijpbare en daarmee het onzegbare doorgeven aan bevlogen collega's.
Na vijfentwintig jaar geeft zij geen individuele- en groepstherapie meer, haar focus ligt op het opleiden en begeleiden van zorgprofessionals die werken met vroegkinderlijk trauma. Via deze weg komt haar zienswijze en werkwijze toch bij de mensen terecht die deze hulp nodig hebben. De kracht van haar persoonlijk ontwikkelde methode Beeldta-AL, schrijf- en tekenexposure samen met oefeningen uit de lichaamsgerichte psychotraumatherapie geeft zij graag door. Het is belangrijk dat er meer mensen komen die zich met kennis, kunde en ervaring inzetten op weg naar een samenleving waarin mensen vrijer komen van zowel de persoonlijke- als de transgenerationele familiewond. Want vele harten maken licht werk, alleen samen kunnen we werkelijk het verschil maken!